Beschikbare pupjes

HEEFT U VRAGEN kan u bellen naar 0471/086867

onze Pupjes werden reeds allemaal besproken ( aangezien velen afhaken na enige tijd te wachten hou ik geen wachtlijsten meer bij)

Dagelijks krijg ik sms'jes / mail met vraag naar pupjes .  Een pup wordt niet per sms verkocht !

u kan op elke weekdag bellen vanaf 13u tot 16u als ik vrij ben dan neem ik gerust de tijd om uw vragen te beantwoorden )

volgens de BELGISCHE wetgeving mogen pupjes vanaf 8 weken het nest verlaten .  We kiezen ervoor om pupjes niet zo vroeg mee te geven !

Wij proberen onze pupjes aan te leren om op het potje te gaan. Geen puppydoeken / matjes maar een bakje met houtschilfers die makkelijk te linken zijn met de natuur en buiten te leren gaan. Op koude / regenachtige dagen zijn de meeste italiaantjes niet gek op buiten gaan . Een toilet is een goed alternatief voor hen !
Tem 4 weken krijgen moeder en pupjes een grote werpkist. Van zodra de pupjes stabiel genoeg kunnen stappen nemen we de bak weg
Pupjes worden regelmatig opgenomen om te wennen aan het gevoel . Tss 5 en 6 weken worden de nagels ook geknipt met een vijltje . Italiaantjes hun nagels moeten vaker geknipt worden dan bij andere rassen. Een vijltje is makkelijk als je dit van jong af aan leert . Dan zijn ze niet bang voor het geluid
De pupjes leren ook in contact te komen met onze grote honden die super lief zijn voor de kleintjes ....
Wij hebben een overdekte loop/speelruimte van 40 meter. Zowel de italiaantjes als de andere hondjes lopen hier op uur en tijd vrij rond .
Tot slot hebben we ook een grote afgesloten zandpiste waar vooral onze volwassen hondjes kunnen rennen

KRAAMAFDELING

wij hebben een aparte verwarmde zaal voor onze moederdieren om te bevallen  (dit is onder mijn bed )

de hondjes hebben daar een zeer ruim puppypark.

de pupjes verblijven hier met de moeder tot de leeftijd van 7 weken.

met5 a 6 weken komen ze in de leefruimte voor de eerste kennismaking met de kat .

in die  periode worden ze ook de eeste keer gevaccineerd .

naar mijn gevoel kan een Pupje perfect tot zijn 10 weekjes hier blijven ,  de meeste moederdieren geven zelfs nog melk op die leeftijd....  bij grote hondenrassen kan ik mij voorstellen dat het vroeger kan.

waarom zouden we ze dan vroeger spenen (van de mama wegnemen )?  Moedermelk geeft gigantisch veel antistoffen mee aan de pup waardoor hij ook sterker is bij vertrek.

een moeder dat goed gevoed wordt heeft er ook geen last van dat pupjes zo lang drinken.

met die reden beginnen we pas met afspenen vanaf 7 weken om tegen de 8e a 9e week de melk volledig stop te zetten.

sommige moeders hebben er vanaf de 5e week al genoeg van , dan kunnen pupjes vroeger  gespeend worden .

 In de kraamafdeling kom enkel ik ( mijn man en kinderen ) alleen binnen.  Vooral om de rust van de moeders te garanderen.  De moekes vertrouwen mij meer dan eender wie en het is voor hen niet altijd fijn om meerdere bezoekers per dag over de vloer te krijgen .

een moeder dat in alle rust haar kleintjes kan grootbrengen is een gelukkige moeder die zich over weinig of niets moet bekommeren buiten haar kroost .

Ik ben 7 dagen op 7 bijna continu tussen mijn dieren....  ik leef met en tussen mijn dieren !

 

 

 

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE