mini australische herder

De Australian Shepherd is een geweldig ras, super intelligent en altijd in de buurt.

De aussie is grappig, ondeugend, altijd in zijn hart een puber en als ze zich ondeugend voelen kunnen ze lachen naar je, soms noemen ze het ook een aussie smile !

 

Verder vinden ze water, zwemmen of spelen in de plassen en de drinkpot heerlijk!

Ze kunnen je ook begroeten met een hoop geblaf. Een aussie is ook erg trouw en ze zullen je overal volgen zodra je opstaat of even naar het toilet gaat dus je moet er wel op voorbereid zijn dat je dat geen probleem vindt.

 

Vergeet ook niet dat een aussie is en blijft een veedrijver of werkhond in hart  dus alles wat snel beweegt willen ze achterna gaan en zien ze als een spel, dus niet als agressie!!

Onze aussi's zijn vertrouwd met de paarden en doen het daar zeer goed bij.

Ze slapen ook in het stro bij de paarden omdat we gemerkt hebben dat ze snel te warm hebben aan de pelletkachel.

Ze doen niets liever dan springen op het hooi/stro en er eens goed in ravotten.

 

Het is dan ook belangrijk om voldoende afwisseling aan te bieden in de loop van de dag.

Het is geen hond om de hele dag binnen in een bench te liggen.

 

Hun super intelligentie maakt dat ze voor veel activiteiten geschikt zijn: zoals rescue dogs,  zoekhonden voor drugs  en hulphond voor blinden en therapie hond voor hulp behoevenden.

Ook zijn het super waakhonden en kunnen ze erg beschermend  zijn naar het gezin!

 

Kortom de aussie is echt een super fijne hond ook met kinderen en andere huisdieren je kan ze alles leren want ze zijn heel leergierig en zullen alles doen om het je naar je zin te maken!

 

De aussie is van zichzelf ook een schone hond dus de training om hun behoeften buitenshuis te doen zal snel geleerd zijn! Verder hebben ze natuurlijk ook een goede vachtverzorging nodig, kam ze regelmatig om klitten te voorkomen en het voordeel als ze vuil zijn is dat een aussie een zelfreinigende vacht heeft! Bij het drogen zal het zand op de grond liggen.

Verder zijn ze ook super getalenteerd om diverse sporten te doen zoals Frisbee, Agility, Flyball, Gehoorzaamheid met Clicker Training en Doggy Dance, en schapendrijven is natuurlijk waar ze voor gefokt zijn!!

Maar natuurlijk zijn ze ook geschikt als gezinshond en heerlijke lange wandelingen te maken in de bossen of aan zee!!

 

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE